Blog Layout

In gesprek met de Hyperventilatiecoach

Naam auteur

Vorige week had ik een gesprek met Nicole Smit, zij is de Hyperventilatiecoach.


We kennen elkaar al jaren omdat we allebei online ondernemers zijn. Maar we kunnen ons niet meer herinneren hoe we elkaar nu (online) hebben leren kennen. Maar toen we startte was de 'online-ondernemers-wereld' nog relatief klein in Nederland. Dus zo vreemd is het niet dat we elkaar ooit ontmoette.


Hyperventilatie coach

Nicole begeleid al sinds 2003 mensen met hyperventilatie en stress gerelateerde klachten. In oktober 2020 kwam haar eerste boek uit: "Werkboek Hyperventilatie, Angst en Paniek." Ik heb het boek zelf nog niet gelezen, maar uit de reviews kan ik opmaken dat het veel mensen op weg helpt.


Adem en yoga gaan natuurlijk hand in hand. Hoewel ik geen expert ben op het gebied van yoga bij hyperventilatie, weet ik wel hoe sterk de adem beïnvloed kan worden door vermoeidheid en pijnklachten. Onder andere het syndroom van Tietze veroorzaakte bij mij persoonlijk veel ademhalingsproblemen.




Ik ging met Nicole in gesprek over yoga als je leeft met een chronische aandoening zoals hyperventilatie. Zij maakte daar een podcast aflevering over voor haar Hyperventilatiecoach Podcast. Die kun je hier beluisteren.


Veel plezier met het beluisteren van ons gesprek!


Extra links met meer info rondom dit thema:


  • Word je soms onrustig of gespannen als je de adem probeert te volgen tijdens je yogales? Lees dan eens DEZE BLOG over dit onderwerp.


Een basketbalveld met een bakstenen muur erachter
27 februari 2025
Er is ons vertelt dat je met yoga iets moet bereiken of een doel moet nastreven. Maar langzaamaan laat dit het plezier in yoga verdwijnen...
Een vrouw zit op een bed met haar handen in haar nek.
22 februari 2025
Ik kon vroeger dagenlang mijn lijf negeren. Gewoon niet bewust meer voelen dat mijn lijf pijn deed en dat ik doodmoe was. Paracetamol erin en go!
voeten op de grond voelen
17 februari 2025
Soms is het eerste en enige wat je kunt doen om jezelf te ondersteunen letterlijk de grond onder je (voeten) voelen. Als hulpmiddel om niet in een emotie of gedachtestroom gevangen te raken.
meer blogs
Share by: